Get Adobe Flash player

BİNANIN FİZİKSEL YAPISI

       1000 metrekarelik bina alanına sahip olan okulumuzun yaş gruplarına göre ayrılmış sınıflarının  zeminleri antibakteriyel ithal yer döşemesi ile kaplı olup, sınıflarımız 30 m2'dir.

       Eğitim programızın içerisinde yer alan Fen ve doğa çalışmaları yapmak için okulumuzun en üst katında bulunan her tarafı camekanla kaplı ve çevreye hakim bir görüş alanına sahip Minik mucitler adlı sınıfımızda deney çalışmaları ve gözlem yapılmaktadır.

       Drama ve dramatizasyon çalışmalarımız, özel olarak tasarlanmış sahnede yapılmaktadır.Ayrıca bu alanda kostüm ve kuklaların bulunduğu bir köşe bulunmaktadır.

       Çocukların müzik ve ritim çalışmalarını yaptığı müzik odasında, ritim ve müzik aletleri bulunmaktadır.

       Seramik Atölyesin de çocuklar özgürce çalışmakta ve hayal dünyalarını kullanmaktadırlar, el becelerini geliştirerek , eğlenceli vakit geçirmektedirler.

       100 m2 Kapalı oyun salonumuz da  20 çocuğun aynı anda oynayabileceği tam donanımlı top havuzu,Evcilik oynamaları için büyük bir oyun evi,tamir köşesi,sihirli aynalar,büyük kas motorlarını etkili olarak kullanabilecekleri arabalar ve bisikletler bulunmaktadır.

       Okulumuzun Mutfağın da yemeklerin pişirilmesi için 60 metrekarelik tam donanımlı mutfağımız ve yemek servis bölümü ile 110 çocuk kapasiteli çocuk yemekhanemizde çocuklarımız günde 3 öğün beslenirken karşılıklı birbirlerini görmekte, öğretmenlerinin de yardımıyla yemek alışkanlıklarını daha çabuk edinmektedirler.

       200 metrekarelik açık park ve bahçe alanımızda havanın güzel olduğu dönemlerde  çocuklar gruplar halinde dışarı çıkabilmektedirler.

       Organik sebze bahçemiz, Mayıs ayında çocuklarla beraber ekilip,bir ay sonra sebzelerimiz çocuklar tarafından toplanmaktadır.Okulun sebze ihtiyacı yaz döneminde,organik bahçemiz den karşılanmaktadır.

Binamızın Teknik ve Emniyet Özellikleri

       Binamız mantolomalı olup,kış dönemindelavabolarda sıcak su kullanılmaktadır.Binamız kombi ile ısıtılmaktadır. genel ve bölge müzik yayını, bina sigortası, 18 noktalı kamera izleme ve kayıt sistemi, hırsız alarm sistemi, yangın söndürme sistemi ve alarm sistemi, depreme dayanıklı bina, katlara asansör, su deposu, merkezi su arıtma  sistemi bulunmaktadır.

OKULUMUZUN DÜZEN VE KURALLARI

       Anaokulumuzda uygulanan çalışma düzeni ile ilgili bilgiler aşağıda belirtilmiştir. Siz velilerimizin okulumuz hakkında bilgilenerek, bu uygulamalara göstereceğiniz özen ve katkılarınız okulumuzun sağlıklı işleyişi açısından çok önemlidir.

       Çocuklar hayatlarındaki en önemli dersleri kitaplardan değil, bakımını ve eğitimini üstlenen yetişkin bireylerden alır.

       Kurulduğu 1993 yılından beri alanında en iyiyi amaçlayan ve çocuğa görelik ilkesini benimseyen okulumuz, her çocuğa ayrı ayrı çok özel ve çok değerli olduğu bilinciyle çalışmaktadır. Eğitim kadromuz; çocuk gelişimi ve anaokulu öğretmenliği bölümünden mezun eğitimcilerden oluşmaktadır.

       Kişilik gelişiminin %70 oranında oluştuğu çocukluk dönemi, hayatın en temel dönemlerinden biridir. Bir çocuğu kazanmak ve onu anlamak ancak dünyasına girerek, onu anlayarak mümkündür. AŞAMA ÇOCUK YUVASI  olarak benimsediğimiz hedef, sevgi temeline dayanan bir eğitim sunmaktadır. Sevgi, her şeyin anahtarıdır.

SAĞLIK

Hastalık ve Hastalığın Önlenmesi: Çocuğunuz diğer çocuklarla birlikte oynuyor, yiyor ve eğleniyorken paylaşılan ortam onun hayatını zenginleştirecektir. Aynı zamanda diğer çocuklarla birlikteyken, bakterilere, suçiçeği veya diğer hastalıklara sebep olabilecek virüslere maruz kalabilir. Bu enfeksiyonların bazıları siz anne babalara da geçebilir.

       Birçok anne baba yaygın olan çocuk hastalıklarını geçirmiş ve bağışıklık kazanmıştır. Öte yandan bazı anne ve babalar risk altında olabilirler. Özellikle bir anne hamile ise, kızamıkçık gibi hastalıklara karşı hassastır. Henüz bebek için risk olabilir. Bu durumda aile doktoru ile görüşülmelidir.

       Yeni bir gruba katılan tüm çocuklar, bakteri ve virüslere karşı daha duyarlı olacaklardır. Bu doğal olarak ilk 3 aydan 6 aya kadar daha çok hastalıklarla karşılaşacağı ihtimalini artırır. Zamanla çocuk bu tip durumlara karşı direnç kazanacaktır. Çocuğunuz yuvanıza gelemeyecek kadar hasta olduğunda, ona evde bakım yapmak, son anda yapılan bir müdahaleden çok daha iyi bir çözüm olacaktır. 

    Eğer çocuğunuzun rahatsızlığı yuvamızda fark edilirse, çocuk dinlenebileceği sessiz bir yere alınarak konu hemen aileye bildirilmektedir.

       Sizin çocuğunuzun ve diğer çocukların da burada olduğunu dikkate alarak sizden; ÇOCUĞUNUZUN KENDİNİ İYİ HİSSETMEDİĞİ VE BULAŞICI BİR HASTALIK TAŞIDIĞI ZAMANLARDA YUVAYA GETİRMEMENİZİ RİCA EDERİZ. Bu uygulama çalışan anne babaları zor durumda bırakmakla birlikte, diğer çocuklara karşı sorumluluğumuz gereği aileler ve personelimizin, muhtemel hastalıkların en aza indirilmesi çabaları için uygulanması gerekmektedir.

       Yuvamıza salgın bir hastalık raporu iletildiğinde, varlığı ve belirtileri hakkında aileler bilgilendirilecektir.

       Çocuğunuz bulaşıcı bir hastalık taşıdığında veya karşılaştığında evde kalacak ise, lütfen bize haber vermeyi unutmayın.

 

EĞER ÇOCUĞUNUZUN ATEŞİ VARSA, LÜTFEN ONU YUVAMIZA GÖNDERMEDEN ÖNCE 24 SAAT BEKLEYİNİZ.

       Çocuğunuzun herhangi bir rahatsızlığı olduğunda; hastalığın teşhis ve tedavisi konusunda yönetimin bilgilendirilmesi çok önemlidir. İlaç tedavisinin okul saatlerinde devam etmesi durumunda, okula gönderilen ilacın grup öğretmenine ya da nöbetçi öğretmene teslim edilmesi, ilaç kutusunun üzerine AD-SOYAD, İLACININ SAATLERİNİN YAZILMASINA özen gösterilmesi önemle rica olunur.

       Gerek görülen durumlarda çocuklardan boğaz kültürü alınacaktır.Velilerimizin okulun belirlediği günde boğaz kültürü aldırıp, sonuçlarını okul idaresine vermeleri önemle rica olunur. Ateşi 38 dereceyi geçen öğrencimizin ateşi normal seviyeye  inene kadar aile gözetiminde kalması, okula gönderilmemesi önemle rica olunur.

 

ULAŞIM: Çocukların ulaşımı güvenli servis araçları ile sağlanırken, servis görevlileri de onlara yardımcı olur. Çocuklar topluca yolculuk etmenin kurallarını öğrenirken, yeni arkadaşlıkların keyfini çıkarırlar. Servisle okula ulaşımını sağlayan sabah ve akşam saatlerinde, belirlenen servis saatinde almaları rica olunur.

 

 YEMEK

 

Tam gün programına katılan çocuklar için,sabah kahvaltısı,öğle yemeği,ikindi kahvaltısı servis edilir

Yarım gün programına katılan çocuklar için ,sabah kahvaltısı,öğle yemeği servis edilir.

Menüler okul  idaresi tarafından hazırlanır

Yemeklerimiz dengeli beslenme ilkelerine göre,sağlıklı koşullarda,okul mutfağında hazırlanmaktadır.

GİYİM

Çocuklarımızın günlük okul yaşantılarını kolaylaştırmak üzere rahat hareket etmelerini sağlayacak,okul etkinlikleri sırasında kirlenmelerinin sorun olmayacağı giysiler tercih edilmedilir

Çocukların kendilerine ait yedek giysi kutuları bulunmaktadır.İhtiyaç duyulduğu zamanlarda günlük karneler aracılığıyla sizden istenecektir

  • Okul çalışma saatlerimiz sabah 7.30 akşam 19.00 dur. Akşam çocukların alınmalarının en geç saat 19.00 da tamamlanması, okul personelinin ulaşımı açısından çok önemlidir. Özel bir durumda  okul idaresine daha önceden haber verilmesi önemle rica olunur.
  • Çocuklarımızın kahvaltı saatinden en az 15 dakika önce( 08.45) okula getirilmeleri, velilerimizin özellikle sabah kahvaltı saatine dikkat etmeleri önemle rica olunur.Kahvaltı saatine yetişemiyen öğrencilerin evde kahvaltıları yapıp gelmeleri rica olunur.
  • Özel bir mazereti nedeni ile okula gelemeyen çocukların aynı gün içerisinde telefonla haber verilmesi önemle rica olunur.
  • Özel durumlarda çocukları teslim belgesinde bildirilen kişilerin dışında herhangi birinin teslim edilmesi isteyen velilerin bu durumu mutlaka okul idaresine veya sınıf öğretmenine bildirmesi gerekmektedir.(“Velisi benim almamı istedi” diyen kişilere çocuk verilmez.)
  • Çocukları hakkında bilgi almak isteyen velilerin saat 13.30 - 14.00 saatleri arasında  telefon etmeleri rica olunur.
  • Okulumuzda çocukların doğum günü kutlamaları 15.30 – 16.30 saatleri arasında yapılabilir, aile katılımı olabilir, doğum günü kutlamalarının 1 gün önceden okul yönetimine haber verilmesi rica olunur.
  • Sayın velilerimiz; okul ödemelerinin ayın 1’de ödeyenlerin en geç 3 güne kadar, ayın 15 inde ödeme yapanların en geç 18 ine kadar Anaokulu giderlerinde aksaklık olmaması için zamanında ödemelerinin yapılması önemle rica olunur.
  • Yuvamız 12 ay açıktır.Yuvaya kaydı devam eden bir çocuğun herhangi bir nedenle (yaz tatili gibi)gelmediği aylarda tam ücret alınır.Okula gelme sürecini 1 ay tamamlaması durumunda tam ücret alınmamaktadır.
  • Çocuklarımızın gelişim düzeylerini takip etmeniz, okul içerisinde haftalık işlenen konuları, çocuklarımızın konuları ne kadar kavradıklarını, hangi kavram çalışmalarının verildiği, yapılan gezi gözlem ve deneylerin neler olduğunu, müzik çalışmalarını, ay sonunda aylık eğitim programları, aylık yemek listesi siz velilerimize gönderilmektedir.

Gönderilen AYLIK eğitim programlarının incelenmesi rica olunur.

 

  • Çocuklarla ilgili problemlerin okul idaresine bildirilmesi önemle rica olunur. Problemlerin davranış bozukluklarına dönmeden ve ileride farklı sorunlara yol açmamasından ötürü önceden tedbir alınması çocuklarımız açısından çok önemlidir.
  • Çocuklarımızın okula alınıp bırakılırken yanlarında herhangi bir yiyecek bulunmaması oyuncak günü dışında özel bir oyuncak, cd vb. gibi eşyaların gönderilmemesi önemle rica olunur.

 

ACİL SAĞLIK SORUNU

Acil tıbbi müdahele(ilk yardım) sağlamak durumunda yuvamız yöneticileri veyaçocuğun öğretmeni gerekli müdahele de bulunmak için gereken bütün aşamaları uygulayacaklardır.

1-      Çocuğu en yakın sağlık merkezine götürmek;

2-      İlk acil yardımın sağlık personeli tarafından gerçekleştirilmesini sağlamak

3-      Anne – Baba veya sorumlu bir kişiyle bağlantı kurmaya çalışmak(Biz, velilerin ya da  çocuktan sorumlu kişilerin tıbbi müdahele çabasından, gereken her şeyin yapılmasında sorumluluğu üstlenmelerini tercih ederiz)Çocuğun durumu ve götürüldüğü yer hakkında bilgi vermektedir.

4-      İlk müdaheleden sonra çocuğun ailesi beklenir. Durum hakkında ayrıntılı bilgi verilerek çocuk teslim edilir.

 

Eğitimciler;

Ameliyat, küçük operasyonlar( sünnet, kulağa tüp takma) diş doktoruna gidiş vb. için ya da ebeveynleri ile ilgili sağlık sorunlarında, birkaç gün önceden bu olaylara hazırlamaktadır. Velilerimiz bu durumlarda okul yöneticilerine  veya sınıf öğretmenlerini bilgilendirmeleri rica olunur.

YUKARIDA BELİRTİLEN TÜM PRENSİPLER ÇOCUĞUNUZUN VE SİZİN ANAOKULUMUZDAN OLUMLU DENEYİMLER EDİNMENİZDE ÖNEMLİ VE GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEYİZ.

İŞBİRLİĞİNE GÖSTERECEĞİNİZ DUYARLILIK İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİZ.

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • SAĞLIK RAPORU
  • BOĞAZ KÜLTÜRÜ
  • ÖĞRENCİNİN 2 ADET VESİKALIK FOTOĞRAFI
  • ANNE BABANIN 1’ER ADET FOTOĞRAFI
  • NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ (Anne, baba, çocuk)

GEREKLİ MALZEMELER

  • NEVRESİM TAKIMI
  • YASTIK, YORGAN, PİJAMA
  • YEDEK KIYAFET ( 2 ADET ATLET, 2 ADET KİLOT, 2 ADET GİYSİ, 2 ADET ÇORAP )
  • SANDALET
  • KIŞ DÖNEMİ İÇİN PANDİF
  • KAPAKLI DİŞ FIRÇASI
  • TARAK